نشریه چشمه
الف) برقراری حاکمیت مطلق بر اروند رود : صدام حسین در جلس? فوق العاد? مجلس ملی عراق در سپتامبر 1980 گفته بود:«من در برابر شما اعلام می کنم که موافقت نام? 6 مارس 1975 از نظر ما کان لم یکن تلقی می شود، بنابر این وضعیت حقوقی شط العرب باید به وضعیت قبل از مارس 1975 باز گردد . این رودخانه با تمام حقوقی که از حاکمیت مطلق عراق بر آن ناشی می شود جزو تمامیت عربی عراق است،همان طور که در سراسر تاریخ در نام و در واقعیت چنین بوده است.» دولت عراق آن قسمت از اراضی را که ادعا می کرد بر طبق موافقت نام? 1975 الجزیره باید به آن دولت مسترد می شد،با توسل به زور به اشغال خود درآورد . وزیر دفاع عراق وسعت مناطقی را که ارتش آن کشور به اشغال درآورد 324 کیلو متر مربع اعلام کرد ، ولی سعدون حمادی طی مصاحبه ای در سازمان ملل این رقم را 400 کیلو متر مربع ذکر کرد.
ب) تجزی? خوزستان از ایران : صدام حسین در آوریل 1980 (فروردین 1359) طی سخنانی خواستار به رسمیت شناختن خوزستان (که آن را عربستان نامید) به عنوان یک منطق? عربی شد و مدتی بعد در همان ماه در مجمع ملی عراق گفت : «هیچ وقت رسالت خود و مفهوم آن را از یاد نبرده ایم ، ما فریاد زنان عربی را که در عربستان (خوزستان) به سر می برند از یاد نخواهیم برد.» بر پای? برخی گزارشها ، تجاوز عراق به ایران براساس طرح تجزی? خوزستان ایران که در وزارت امور خارج? انگلیس تهیه شده بود استوار بود. بر اساس این طرح، قرار بود ارتش عراق با کمک شاپور بختیار و غلامعلی اویسی ،در مدت یک هفته استان خوزستان را به اشغال خود در آورند و سپس «جمهوری آزاد ایران» را تحت رهبری بختیار تشکیل دهند . پایتخت جمهوری جدید نیز می بایست شهر اهواز باشد. کردستان ایران نیز پس از اشغال ، به این جمهوری ملحق می شد . طبق این طرح پس از گذشت یک دوره، خوزستان به طور رسمی ضمیم? عراق می شد .
ج)سرنگون کردن دولت ایران: طه یاسین رمضان معاون نخست وزیر و فرمانده ارتش خلقی عراق در ژانوی? 1980 اظهار داشت:«ما به این نکته تأکید می کنیم که جنگ به پایان نخواهد رسید مگر اینکه رژیم حاکم بر ایران به کلی منهدم شود.» وی افزود : «هیچ کشوری در جهان قادر نیست بدون داشتن یک دولت قوی ، متحدینی در محافل بین المللی ، اقتصادی مطلوب ، منابع مالی و تدارکات تسلیحاتی اقدام به جنگ نماید جمهوری اسلامی ایران هیچ یک از این امتیاز ات را ندارد.»
د) ایفای نقش ژاندارم منطقه: عدنان خیر ا... وزیر دفاع عراق می گوید :" عراق افسانه برتری ایران در منطقه را از بین برده است " . صدام در سخنرانی خود در 28 سپتامبر 1980 (1359) می گوید " این جنگ تنها برای ما نیست بلکه بیشتر برای تمام اعراب و همچنین ویژگی عرب بودن خلیج فارس است " او اضافه می کند :" عراق از طرف ملت عرب و شهروندان خلیج( فارس ) می رزمد ."
ه ) رهبری جهان عرب : شعار حزب بعث " امت عربیه واحده ذات رساله خلده " یعنی "یک ملت عرب ، یک ماموریت ابدی " است. رسالت تاریخی حزب بعث احیای عظمت عصر جاهلیت اعراب و امپراتوری های امویان و عباسیان است . به همین دلیل ، صدام عراق علیه ایران را قادسیه دوم یا قادسیه صدام نامید . صدام حسین در مصاحبه ای در 23 اسفند1363 خطاب به اعراب گفت :" ما که برادرانتان هستیم به نمایندگی از سوی شما دفاع از سرزمین اعراب را آنگونه که در خور است به عهده خواهیم گرفت "
و ) ادعا در مورد جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس : مقامات مسیول عراقی بارها در سخنان خود به جزایر سه گانه ایرانی ابو موسی ، تنب بزرگ و تنب کوچک اشاره کرده و خواستار استرداد انها شده بودند . صدام حسین نیز در تیر ماه 1359 در مورد جزایر سه گانه و موردی که به آن اشاره نکرد اظهار داشت :" اکنون توان باز پس گرفتن جزایر و امکان بدست آوردن موردی که آنرا باز خواهیم گرفت داریم پس چه دلیلی وجود دارد که سکوت کنیم "