نشریه چشمه
گفته می شود، جلسه روز گذشته شورای فرهنگی دانشگاه حال و هوای دیگری داشته است . گویا عده ای از دانشجویان بسیجی (نزدیک به 80 نفر) بدون اعلام قبلی و بصورت سرزده در جلسه شورای فرهنگی دانشــگاه حضـور یافتـه و سوالاتی را در مورد وضعیت فعلی دانشگاه مطرح نموده اند.
در این اقـدام که به گفتــه دانشجویان بسیجی اعتراضی مسالمت آمیز به وضع موجود و تلاشـی برای برآورده شـدن خواسته های دانشجویی بوده است، ضمن قرائت بیانه ای 4 صفحه ای ، عملکرد مسئولین دانشگاه مورد انتقاد قرار گرفته است. در این جلسه حجه الاسلام احمدپور مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، دکتر عاشوری ریاست دانشگاه، دکتر بذرافشان معاون دانشجویی- فرهنگی، دکتر علم الهدی نماینده وزیر علوم در شورای فرهنگی دانشگاه، دکتر وکیلی رئیس دانشکده ادبیات، دکتر طهمـورث پـور ، حـافـظی کارشناس نشریات و مشکانی دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بعنوان اعضای شورای فرهنگی حضور داشتند.
در بیانیه دانشجویان که توسط 4 دانشجو قرائت گردید پس از اظهار تاسف نسبت به عدم تحقق دانشگاه اسلامی در کشور، آمده است : « با روی کار آمدن دولت نهم که به گفته مقــام معظــم رهبــری اصولگراترین دولت بشمار می رود، این انتظار از مسئولین و متولیان دانشگاه می رفت تا قدم در راه تحقق خواسته ها و فرمایشات امام (ره) و رهبری گذارده و ابعاد جدیدی از مدیریت اسلامی را در دانشگاهها رقم بزنند. و شکی نیست که دانشگاه فردوسی مشهد نیز بعنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور در این مهم وظیفه ای خطیر داشته و خواهد داشت. اما پس از گذشت بیش از 3 سال از بروی کار آمدن دولت نهم و بالتبع مسئولین اصولگرا در دانشگاه فردوسی چیزی که در عمل به چشم می خورد رضایت بخش نبوده و امیدوار کننده نیست. بنابراین دانشجویان بسیجی دانشگاه فردوسی مشهد علیرغم در نظر گرفتن برخی خدمات و اقدامات مفید دانشگاه فردوسی مشهد در گذشته، مواردی را از جهت وظیفه پرسشگری از مسئولین مطرح نموده و متولیان امر را موظف به پاسخگوئی در این عرصه ها می بیند ... امید است که مسئولین دانشگاه بجای توجیه وضع موجود و بکار بردن ادبیات کنترل و ارعاب، جوابگوی سوالات مطروحه باشند و شکی نیست که بهترین جواب، پاسخی است که در عمل ظهور و بروز داشته باشد و نه در کلام.»
قسمت سوم بیانیه در مورد مسائل مربوط به تشکل های دانشجویی قرائت شد . در این قسمت به تلاش مسئولین دانشگاه به حذف تشکلهای دانشجویی و ایجاد محوریت برای روسای دانشکده ها و مسئولین دانشگاه در تعامل بین تشکلها و دانشگاه اعتراض و سوالاتی از قبیل : عدم برگزاری انتخابات شورای صنفی، جلوگیری از برگزاری انتخابات انجمن اسلامی دانشجویان، اعمال فشار و تهدید برای جابجایی اجباری دفتر مرکزی تشکلها، تخصیص مکانهای نامناسب و محقر به تشکلهای فعال دانشجویی در دانشکده ها و محدودیت های زمانی در طول روز برای انجام فعالیت مطرح شد.
بنا به گفته شاهدان عینی، مسئولین دانشگاه در ابتدای حضور دانشجویان برآشفته و ناراضی بنظر می رسیده اند، اما با گذشت دقایقی از جلسه برخوردی نسبتا منطقی با موضوع داشته و به سوالات و انتقادات دانشجویان گوش داده اند. گفتنی است این اقدام پس از آن صورت گرفت که دانشجویان از روشهای دیگر ( مانند درج مقاله در نشریات، نامه نگاری، جلسات متعدد با مسئولین و ...) به مطالبات خود نرسیده بودند. دانشجویان از ریاست دانشگاه آقای دکتر عاشوری خواستند تا در یک جلسه عمومی در بین دانشجویان دانشگاه حضور یافته و به سوالات آنان پاسخگو باشد که جوابی از ریاست دانشگاه در این زمینه و سایر خواسته ها دریافت نشد اما بعد از حدود 2 ساعت بحث مقرر گردید جلسه ای بین دانشجویان حضور یافته در جلسه دیروز و مسئولین دانشگاه در هفته آتی برگزار و خواسته های آنها بررسی گردد.